‘What’s my Crime’

De vraag

Het Humanistisch Verbond start in 2017 de campagne ‘What’s my crime’ om humanisten, atheïsten en agnosten die in gevaar komen doordat ze niet bij een religie zijn aangesloten, te steunen. Uit het rapport Freedom of Thought 2017 blijkt dat Vrijdenkers steeds feller gediscrimineerd en vervolgd worden.

Door middel van de campagne ‘What’s my crime’ wil het Humanistisch Verbond ervoor zorgen dat mensen een donatie doen, die naar het fonds Vrijdenkers in Gevaar gaat. De donaties worden onder andere besteed aan steun aan mensen die in gevaar zijn, bewustwording bij de politiek, het doorbreken van taboes en emancipatie van afvallige moslims.

De oplossing

Ali, Morid en Saikat moesten vrezen voor hun leven in Syrië, Afghanistan en Bangladesh. Omdat ze kritische blogs schreven over religie of gewoon niet geloven in een God. Dit zijn de ijkpersonen in de campagne ‘What’s my crime’. Om de website aan te jagen, maakten we advertenties, social banners en billboard-banners  met daarop een groot beeld van Morid, voorzien van de vraag ‘Wat heeft Morid gedaan?’. De social posts en geanimeerde versies zijn verspreid door het Humanistisch Verbond en Demens.nu.

Specs

Opdrachtgever

Humanistisch Verbond

Fotografie

Corné van der Stelt

Vormgeving/uitvoering

Layout: Hanneke van der Meer
Animatie: René Overhorst

Ook Luumen aan het werk zetten?