Sound = everything.

Soms lijkt een productie ronduit amateuristisch. Zelfs met een opnamebudget van duizenden euro’s. De geluidseffecten passen niet, van de lachband krijg je jeuk en de monden van acteurs lopen niet gelijk met wat ze zeggen. Irritant! Als het sound-design goed is gedaan, dan hoort niemand het. 

Luumen zorgt voor geluidsrestauratie als een dialoog na een dag opnemen onverstaanbaar blijkt, maakt passende tunes en voegt geluiden toe: van de wind die door de kruinen van de bomen waait, die voetstap in het grind tot klappen, explosies en toeters. Zo maak je van jouw productie wél een succes. Oh, en gisteren moet het klaar zijn? Dat zijn we wel gewend.

De specialist

René heeft al bijna 30 jaar ervaring met sound-design. Al vanaf z’n 14de zijn geluidseffecten zijn favoriete speelgoed. Logisch dat hij in 2000 afstudeerde aan de HKU met als specialisatie Sound Design en Multimedia compositie. Want niet alleen geluid is zijn hobby, maar hij is ook nog eens muzikant en componist.

Na wat dienst jaren bij CCCP, Gort Sound/Earforce (inderdaad, de muziekstudio van Ilja Gort), MetaSound/CineMeta en Puur Audio, werkt René nu als freelance sounddesigner en allround geluidstechnicus. Hij laat zich graag inhuren bij bekende geluidsstudio’s, zoals Sound Adventure, Wenneker, PuurAV en Local Heroes.

Je kunt René inhuren op locatie of op afstand zijn magie laten uitvoeren, net wat jou uitkomt. René heeft ook zijn eigen studio waar hij zijn sound design kan ontwerpen.