Appeltaart met slagroom. Van Gogh en zonnebloemen. Thee met chocolaatjes. Sommige dingen zijn samen nu eenmaal béter en doen je stiekem een beetje verlangen naar meer. Hoe voeg je aan jouw video nou een toef slagroom toe?

Videoproducties: beelden zeggen meer dan duizend woorden, maar de woorden die gesproken worden in je video, moeten wél verstaanbaar zijn. En wat zijn mooie beelden zonder hoorbare sfeer? Kaal. Saai. Less impressive.
 

Emoties

Mensen worden – meestal onbewust – beïnvloed door geluiden. Muziek roept emoties op: energie, ontspanning, excitement, nostalgie. Door beelden te combineren met muziek, stuur je emoties een bepaalde kant op. Voor je video kan dit een enorm verschil maken: als je je publiek raakt met een perfecte combinatie van beeld en geluid, neem je ze mee in jouw verhaal.
 

Wind, regen en krakende takken

Geluid maakt niet alleen emoties los. Sound design voegt een extra dimensie toe aan een videoproductie: klopt dit beeld met wat ik hoor? Regen, voetstappen… harde wind of een zacht briesje, krakende takken of een jas die over iemands schouders valt: door sound design toe te voegen aan een video creëer je diepte. Het maakt je productie reëel, je publiek ervaart jouw video als een belevenis. Sound design houdt de aandacht vast door wat je ziet en hoort in balans te brengen.
 

Verstaanbare video

Last but not least: in een videoproductie is een verstaanbare voice-over of verteller een must-have. Zodra je publiek moeite moet doen om jouw verhaal te kunnen verstaan, haakt het af. Terwijl er met een beetje voorbereiding en een goede mix een perfecte audiolaag onder je video gezet kan worden, die het je publiek makkelijk maakt om je video helemaal te bekijken en je boodschap te horen. Is jouw acteur niet verstaanbaar door een overvliegend vliegtuig of een onverwachte windvlaag? Geen probleem, met audiorestauratie trekken we bijna alle geluiden in je video recht.
 
Ook zo’n zin gekregen in appeltaart mét slagroom? We stemmen graag sounddesign, audionabewerking en/of audiorestauratie voor jouw productie met je af. Laat van je horen: info@luumen.nl